Houten vloer op vloerverwarming - Ambachtshal Soest

Houten vloer op vloerverwarming

Waar moet u op letten bij vloerverwarming?

Vloerverwarming wordt de laatste jaren steeds populairder in Nederland. Het is energiebesparend, geluidloos en ‘onzichtbaar’, maar bovenal een zeer comfortabele manier om je huis te verwarmen. Maar let op, het gebruik van vloerverwarming kan consequenties voor je vloer hebben. 

Waar moet u op letten bij vloerverwarming?

De meeste vloeren zijn geschikt voor het aanleggen van vloerverwarming. Of het nou gaat om laminaatpvc– of een houten vloer, in de meeste gevallen is de combinatie met vloerverwarming mogelijk. Echter, niet alle houtsoorten zijn even geschikt om te gebruiken!

Zo is het bijvoorbeeld niet aan te raden om een houtsoort te gebruiken die weinig warmte doorlaat. Ook voor de ondervloer moet er rekening worden gehouden met verschillende factoren die het functioneren van de vloerverwarming beïnvloeden. Uw parketspecialist kan u hier meer over vertellen.

solatie, temperatuurschommelingen en vochtgehalte

Temperatuurschommelingen kunnen er voor zorgen dat er schade aan uw vloer ontstaat. Niet alle houtsoorten zijn namelijk even goed bestand tegen een verandering in temperatuur. Bovendien zorgt vloerverwarming voor een droge lucht. Om het vochtgehalte in de ruimte op peil te houden, kunt u een luchtbevochtiger gebruiken. Zo voorkomt u dat er barsten in uw vloer ontstaan, of dat deze gaat uitzetten/krimpen.

Overweegt u vloerverwarming? Laat u adviseren

Indien u vloerverwarming overweegt, raden we u aan om u te laten adviseren over de gevolgen die dit kan hebben voor uw vloer. Het zou zonde zijn als uw vloer schade oploopt die voorkomen had kunnen worden door even bij uw parketspecialist langs te gaan!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Opening Ambachtshal

Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 17:00
Zaterdag: 10:00 – 16:00

Copyright © 2024 Ambachtshal.nl